Kerekes László
diplomás szupervízor, szakvizsgázott szociálpolitikus

   
 

Magamról

45 éves vagyok, nős, egy kislány és egy kisfiú boldog apukája. 2003 óta egyéni vállalkozóként szupervízorként, coachként dolgozom.

Kunhegyesen születtem, Kenderesen jártam általános iskolába, majd Szolnokon érettségiztem.

1991-ben kezdtem a szekszárdi főiskolán segítőnek (szociális munkás) tanulni. Friss diplomásként, 1995-ben Budapesten a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonban kezdtem el dolgozni hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető fiatalokkal, majd ugyanitt az egyik frissen kialakított gyermekek átmeneti otthonát vezettem.

A későbbiekben családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokban dolgoztam vezető pozícióban, jelenleg is intézményvezetőként dolgozom.

Emellett tovább képeztem magam a segítő szakmában, többek között elvégeztem a szciálpolitikus szakot, szakvizsga után szakvizsgázott szociálpolitikus lettem. 2003-ban végeztem diplomás szupervízorként, azóta szupervízor, coach vagyok.

A segítő szakma rögös útján jutottam el addig, hogy szupervízorként a segítőket segíthetem. A szupervíziós üléseken megtanultam, tapasztaltam, hogy kérdésekkel, a visszatükrözés technikájával és egyéb szupervíziós folyamatok beindításával a segítő szakemberek és a szupervízor egyaránt tanulási folyamaton megy át folyton-folyvást mely által a szakmai személyisége fejlődik, az esetleges kiégési tünetek csökkennek, vagy megszűnnek.

Véleményem szerint ez a fejlődés, tanulás pozitív hatással van a dolgozóra, a munkehelyi team-re és az ügyfelek is érzik pozitív hozadékát.


 
2014 Minden jog fenntartva. Design e-Szolgálat Kft.